Ana-Maria David, administrator al  Asociației Româno-Germană Alsterdof din Oradea, a fost recompensată pentru munca ei cu marele trofeu „Responsabilul financiar al anului în mediul ONG”. Ana-Maria David este unul dintre membrii fondatori ai Asociației Alsterdorf, unde lucrează din anul 2001. Vorbește cu multă pasiune despre proiectele asociației și despre nevoile persoanelor cu dizabilități, nevoi pe care echipa asociației încearcă să le rezolve cu resurse limitate. Am încercat să aflăm mai multe despre omul din spatele premiului și am ajuns la concluzia că, dacă nu ar fi fost finanțistul organizației, Ana-Maria David ar fi fost cu prisosință lucrătorul social al anului.

Ana-Maria David, înscrisă în competiție de colegul ei, Emil Cuc, este responsabilă cu partea financiară a organizației și găsește de fiecare dată soluții reale la problemele financiare ale ONG-ului. Pentru a vă face o idee, am selectat un pasaj din povestea spusă de colegul ei.

O întamplare care ar merita publicată este aceea în care colega noastră, datorită empatiei deosebite pe care o are față de persoanele cu dizabilități, și-a dat seama că din cauza creșterilor neașteptat de mari ale cheltuielilor de personal și cele referitoare la hrana beneficiarilor de care ne îngrijim, nu mai aveam resurse financiare necesare organizării taberei de vara pentru tinerii cu dizabilități. (…)

Această problemă a măcinat-o o anumită vreme pe colega noastră, nu ne-a spus niciunuia dintre noi, și a început, de una singură, un proiect de colectare de fonduri, pe lângă campania pe care noi o desfășuram în acel moment. A început să dea telefoane la prieteni și cunoștințe sau la firmele cu care ea ținea legătura.

Noi ne-am propus să cunoaștem mai multe despre implicarea ei în sustenabilitatea organizației.

Ana-Maria David, administrator Asociația Româno-Germană Alsterdof

Ana-Maria David, administrator Asociația Româno-Germană Alsterdof

Educație Financiară: Ce vă place cel mai mult la job-ul dvs?

Ana Maria David: Îmi plac provocările care apar zi de zi și că pot găsi soluții în situații limită. Trebuie să cheltuim cu judecată, să cântărim de mai multe ori și să nu uităm că lucrăm cu oameni. Trebuie să gândesc și cu inima, nu doar cu rațiunea.

Educație Financiară: De ce ați ales acest job?

Ana Maria David: Sunt unul dintre membrii fondatori ai asociației, din anul 2001. M-am implicat în munca aceasta pentru a oferi un altfel de sprijin persoanelor cu dizabilități.

Educație Financiară: Care este cea mai grea parte şi cu ce probleme vă confruntaţi zi de zi?

Ana Maria David: Cele mai grele decizii sunt atunci când trebuie să alegi dintre mai multe proiecte și ai la dispoziție doar o sumă de bani. Ca finanțist trebuie să mă gândesc la proiectul cel mai sustenabil, care rezistă mai mult timp și care aduce beneficii clienților. Aici mă ajută un principiu pe care l-am învățat de la președintele asociației noastre: un euro sau un leu poate fi cheltuit o singură dată.

Educație FinanciarăCe v-ați dori să schimbați?

Ana Maria David: Nu aș schimba nimic.

Felicitări pentru implicare și mult succes în toate.


Citeste si recomandarile celorlalti 3 castigatori. 

Marius Cristea

Raluca Petcu

Ana Marinescu