Despre

Educație Financiară pentru ONG-uri este un proiect editorial pentru și despre financiarii din ONG-uri, construit de Asociatia Techsoup cu sprijinul ING Bank, desfășurat între 2014-2016.

Educație Financiară pentru ONG-uri  a devenit cel mai premiat proiect de educație financiară pentru sectorul nonprofit: în 2015, a primit Premiul Special pentru Educație la Gala CSR Awards, dar și Premiul III pentru Campanii și Proiecte Responsabilitate Socială la Gala Societății Civile.

 

Ediția 2014-2015

302 angajați și voluntari din ONG-uri au învățat cu ajutorul voluntarilor ING Bank cum să selecteze și să administreze instrumente financiare online – de la identificarea de instrumente de planificare și raportare financiară, până la importanța transparenței într-o campanie reușită de strângere de fonduri și administrarea relației cu banca.

Am creat primul ABC de educație financiară pentru ONG-iști începători, care îi ajută să navigheze printre cei 4 piloni fundamentali ai activității administrative și financiare al unui ONG: planificare, banking, fundraising si raportare.

Materialele create sunt disponibile integral pe această platformă, aici: traininguri online de educație financiară pentru ONG-iști începători.

 

Ediția 2015-2016

În ediția a doua a proiectului am creat o platformă editorială pentru preocupările de sănătate financiară ale sectorului nonprofit. I-am adus sub reflectoare pe acei oameni despre care vorbim în șoaptă: financiarii, cei care ne ajută să facem pași spre sustenabilitate si responsabilitate financiară și am premiat cei mai buni manageri financiari din organizațiile nonprofit românești.

Am creat un al doilea ghid de sănătate financiară pentru organizația ta nononprofit, cu sfaturi și idei de la alte organizații, contabili și avocați.

Echipa editorială a proiectului a fost formată din: Alexandra Pele, redactorIonuț Codreanu, editorCosmin Sbarcea, fotograf

 


Cine suntem:

Asociația Techsoup este o organizație neguvernamentală independentă fondată în 2010. Creăm și oferim resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Credem că tehnologia contribuie la o societate deschisă și democratică, de aceea ne-am propus să facem tehnologia accesibilă, ușor de înțeles și familiară celor care sunt motorul schimbării sociale în România. Descoperă toate programele pentru organizații nonprofit, tineri și profesori ale Asociației Techsoup pe www.asociatiatechsoup.ro

 

ING Bank este prima instituție financiară internațională care a deschis o sucursală în România după 1989. ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională de origine olandeză care oferă servicii bancare, de asigurari și de management al activelor unui număr de peste 84 de milioane de clienți individuali, companii și institutii din peste 40 de țări din Europa, America de Nord, America Latină, Asia și Australia. Direcțiile de responsabilitate socială ale ING Bank în România sunt educație financiară și antreprenoriat, educa
ție pentru grupurile dezavantajate și dezvoltare urbană. Află mai multe pe www.ing.ro/ingb/ing-in-romania/responsabilitate-sociala.html

 

logo_ATS_color_pe_alb_250x94.jpg

ING_logo-200px

 

 

 


Ne poți scrie și la: